Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@22:47:34 GMT

با قوانین آپارتمان نشینی بیشتر آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۰۳۱۲۸

با قوانین آپارتمان نشینی بیشتر آشنا شوید

علی اکبر آقایاری مدرس دانشگاه و کارشناس رسمی دادگستری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان گفت: با توجه به رشد و توسعه زندگی در مجتمع‌های مسکونی، دانستن و رعایت قوانین آپارتمان نشینی یکی از نیاز‌های روز جامعه است.

او ادامه داد: آموزش و رعایت قوانین آپارتمان نشینی زندگی اهالی یک مجتمع مسکونی را برای هم راحت‌تر و چالش‌ها را کمتر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو ساکنان ساختمان‌ها لازم است که قوانین و مقررات زندگی در چنین مکان‌هایی را مورد توجه قرار دهند.

این کارشناس رسمی دادگستری بیان کرد: طبق قانون تملک آپارتمان ها، خانه‌ها و مجتمع‌های مسکونی، که بیش از سه نفر مالک داشته باشند برای اداره امور مربوط به ساختمان خود از شرایط خاصی، چون آتش سوزی و زلزله گرفته تا جمع آوری شارژ نیاز به مدیر ساختمان دارند.

آقایاری اضافه کرد: بر طبق ماده ۷ آیین‌نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها، در اولین جلسه مجمع عمومی، ابتدا رئیس مجمع عمومی تعیین خواهد شد و سپس در ھمان جلسه مدیر یا مدیرانی از بین مالکین و یا اشخاصی خارج از آپارتمان به عنوان مدیر ساختمان انتخاب می‌شوند.

او در خصوص وظایف مدیر ساختمان اظهار داشت: مدیر ساختمان مکلّف است تمام بنا را به عنوان یک واحد در مقابل حوادثی مثل آتش سوزی بیمه کند. البته مالکین هر واحد مسکونی موظف به پرداخت حق بیمه خود هستند، اما وظیفه انتخاب شرکت بیمه گر و طی کردن مراحل ثبت مجتمع مسکونی در شرکت بیمه‌ای با مدیر ساختمان است.

این مدرس دانشگاه افزود: از جمله وظایف دیگر مدیر حل اختلاف ساکنین صرفاً درچارچوب مواد مندرج در مقررات آپارتمان نشینی است. حتی الامکان مشکلات همسایگان بهتر است به مدیر ساختمان اعلام شود تا مدیر برای رفع این مشکلات تلاش کند و تنش بین اهالی کمتر شود.

آقایاری در خصوص هزینه حق شارژ مجتمع‌های مسکونی گفت: حق شارژ مبلغی است که برای خدمات خاصی از ساکنین آپارتمان گرفته می‌شود. این خدمات خاص شامل، هزینه‌های آب، برق و گاز مشترک، هزینه نگه داری و تعمیرات بخش‌های عمومی ساختمان، هزینه‌های مربوط به سرایداری، هزینه‌های خرید اقلام مورد نیاز در قسمت‌های عمومی ساختمان (مثلاً وسایل مورد نیاز جهت نظافت، روشنایی راهرو‌ها و…) و هزینه‌های نگهداری از گیاهان و رسیدگی به آن‌ها در فضای سبز عمومی ساختمان می‌شود.

او عنوان کرد: مستأجر و صاحب خانه باید برای پرداخت حق شارژ آپارتمان با یکدیگر توافق کنند، اما مسلم است که تمامی واحد‌های یک مجتمع آپارتمانی، موظف هستند تا مبلغ شارژ را بصورت ماهیانه به مدیر ساختمان پرداخت کنند.

این کارشناس رسمی دادگستری در مورد قسمت‌های مشاع ساختمان گفت: یکی از قسمت‌های پر چالش و بحث‌برانگیز ساختمان، نواحی مشاع (مشترک) هستند که همیشه افراد بر سر این که چگونه از این قسمت‌های مشاع استفاده کنند و یا در صورت خرابی و به وجود آمدن هزینه چه کسی باید هزینه آن را بپردازد، به مشکل بر می‌خورند.

آقایاری افزود: مشاع در واقع یک اصطلاح حقوقی است و برای قسمت‌های مشخص از ساختمان که در سند مالکیت آن برای کسی ذکر نشده است استفاده می‌شود.

او در ادامه بیان کرد: بنابراین این که چه بخشی از ساختمان مشاع است، نسبت به سند مالکیت تعیین می‌شود. اما به طور معمول بخش‌های زیر جز مشاعات ساختمان حساب می‌شوند:پشت بام، راهرو‌ها، ورودی پارکینگ، آسانسور، لوله‌ها، حیاط و باغچه و ... بنابراین همه ساکنین از این قسمت‌ها سهم دارند و هیچ کسی نباید با نادیده گرفتن حقوق دیگران، به صورت شخصی از این مکان‌ها استفاده کند.

این کارشناس رسمی دادگستری در خصوص استفاده از پارکینگ در مجتمع‌های مسکونی گفت: در صورتی که یکی از واحد‌های آپارتمان، برای مدتی خالی از سکنه باشد و همسایه‌ها از پارکینگ آن بدون اجازه مالک استفاده کنند، پس از اینکه مالک در خانه خود سکونت کرد، می‌تواند اجاره مدت استفاده از پارکینگش را از استفاده کننده درخواست کند.

آقایاری ادامه داد: قرار دادن وسایلی مانند میز و صندلی در پارکینگ برای استفاده شخصی ممنوع بوده و دخل و تصرف در حقوق دیگر مالکان محسوب می‌شود.

او عنوان کرد: از دیگر قوانین آپارتمان نشینی این است که کفش، گلدان و ... را در راه پله که بین ساکنین مشترک گذاشته نشود. در مورد اجسامی که برای تزئین و زیبایی ظاهر آپارتمان در فضای مشاع آپارتمان قرار می‌گیرد، همه اعضا در جلسات ساختمان تصمیم می‌گیرند.

این کارشناس رسمی دادگستری در پایان اضافه کرد: اگر برای حمل اسباب و وسایل از آسانسور استفاده می‌کنید این را در نظر داشته باشید که در صورت آسیب دیدن آسانسور تمام هزینه‌های تعمیر آن با شماست. مطلوب است ساکنین واحد‌های مسکونی در مجتمع‌ها قوانین آپارتمان نشینی را به دقت مطالعه کنند تا از اختلافات احتمالی پیشگیری شود.     انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عدلیه آپارتمان نشینی کارشناس رسمی دادگستری کارشناس رسمی دادگستری قوانین آپارتمان نشینی مجتمع های مسکونی مدیر ساختمان مجتمع ها قسمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۳۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد

یک داوطلب انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی گفت: اگر سطح مشارکت در انتخابات از دور اول هم بیشتر شود، آورده بیشتری به لحاظ امنیت ملی برای کشورمان دارد.

ابوالفضل ظهره‌وند در گفت‌وگو با ایسنا درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: یک وجه انتخابات به مشارکت مردم در اصلاح و بهبود شیوه حکمرانی برمی‌گردد که بخشی از این حکمرانی به قوه مقننه مربوط می‌شود. انتخاب اصلح برای حضور در مجلس شورای اسلامی هم عمل به تکلیف شهروندی و هم مشارکت در سرنوشت کشور است. این امر موجب تاثیرگذاری مردم بر روند قانونگذاری در کشور می‌شود.

وی افزود: هرچه مشارکت بیشتر باشد مثل راهپیمایی ۲۲ بهمن یا روز قدس، تاثیر مثبت بیشتری برای شرایط کشور دارد و دشمن پیام را دریافت می‌کند. مشارکت بالا در انتخابات هم بر موقعیت ژئوپولتیک، قدرت مانور منطقه‌ای و تامین منافع و امنیت ملی کشور تاثیر مثبت می‌گذارد. با توجه به تحولات منطقه، جنگ عزه و حساسیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، اگر سطح مشارکت از دور اول هم بیشتر شود، آورده بیشتری به لحاظ امنیت ملی برای کشورمان دارد.

این داوطلب مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی افزود: با مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی ما کاهش می‌یابد و دشمن از اقدامات ناامن‌سازی ایران دلسرد خواهد شد و وقتی دشمن از ماجراجویی‌های امنیتی دلسرد گردد، برای ما آورده اقتصادی خواهد داشت زیرا دورنمای اقتصادی کشور روشن‌تر، سرمایه‌گذاری بیشتر، هزینه‌های امنیتی کمتر و چسبندگی مردم به فعالیت اقتصادی بیشتر خواهد شد اما هرچه از داخل به دشمن پالس داده شود، او دچار توهم  شده و دنبال ماجراجویی امنیتی می‌رود.

ظهره وند خاطرنشان کرد: در صورت شکل گیری مشارکت بالا، دشمن به سمت تعامل فعال و مذاکره حرکت می‌کند نه مخاصمه و ماجراجویی امنیتی. دلسردی از رای دادن تغییری در شرایط کشور ایجاد نمی‌کند؛ بنابراین توصیه من این است که مردم مشارکت فعالی در دور دوم انتخابات داشته باشند. مهم این است که مشارکت بالا و انتخاب هوشمندانه و با شناختی صورت گیرد. چنین انتخابی به بهبود شرایط اقتصادی کشور هم کمک می‌کند اما مشارکت کم موجب ادامه دار شدن عوامل نگرانی های مردم خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نظارت مستمر بر پروژه‌های مهم مسکونی و عمرانی در استان بوشهر
  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • سبک آپارتمان نشینی امروزی آسیب‌هایی را در پی دارد
  • سبک آپارتمان نشینی امروزی آسیب‌های را در پی دارد
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • یک هشدار دیگر درباره «سنگلج» و شروع «جادوی شهرزاد»
  • گردباد در نبراسکای آمریکا منازل مسکونی را ویران کرد
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • ۱۵۰۰ واحد مسکونی ویژه محرومان مشهد در حال ساخت است