Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@21:47:57 GMT

منطقه بندی راهکاری برای حفاظت از سیما و منظر شهری

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۳۹۶۸

منطقه بندی راهکاری برای حفاظت از سیما و منظر شهری

یک کارشناس شهرسازی گفت: مدیریت شهری در هر شهر با توجه به ویژگی‌های جغرافیایی، تاریخی و هویتی، نوع مشخصی از نما را در نظر می‌گیرد، اما سلایق و علایق متفاوت مالکان و معماران موجب شده تا آنان نوعی از نما را برای شهر و ساختمان‌ها اجرایی کنند که متناسب با طرح‌های از پیش تعیین شده نیست.

فرزاد مؤمنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: اعمال قوانین و سیاست گذاری‌های نادرست در حوزه سیما و منظر شهر یا اجرای نادرست این قوانین موجب ایجاد اغتشاشات بصری می‌شود این اغتشاشات چهره شهر را از بیرون ناموزون و ناهماهنگ نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: زمانی که یک پیمانکار یا معمار قصد طراحی ساختمانی در شهر را دارد در وهله اول سلایق مالک آن ساختمان را مورد توجه قرار می‌دهد.

این کارشناس شهرسازی اضافه کرد: ممکن است مالک ساختمان نمای رومی، سنگی یا شیشه‌ای را ترجیح بدهد که با هویت و فرهنگ ایرانی سنخیتی ندارد در حالی که ممکن است این نوع نما با قوانین بالادستی در حوزه سیما و منظر همخوانی نداشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر طراحی متناسب نماهای شهری نیاز است در قالب طرح‌های پیرایش شهر، خط آسمان و خط بدنه‌های شهری نیز مورد توجه و ساماندهی قرار بگیرد تا چهره شهر بیش از پیش زیبا و یک دست باشد.

مؤمنی تصریح کرد: مدیریت شهری در هر شهر با توجه به ویژگی‌های جغرافیایی، تاریخی و هویتی، نوع مشخصی از نما را در نظر می‌گیرد، اما سلایق و علایق متفاوت مالکان و معماران موجب شده تا آنها نوعی از نما را برای شهر و ساختمان‌ها اجرایی کنند که متناسب با طرح‌های از پیش تعیین شده نیست و همین امر به گسترده‌تر شدن اغتشاشات بصری دامن می‌زند.

این کارشناس شهرسازی با اشاره به لزوم در نظر داشتن راهکارهای عملی برای حفاظت از سیما و منظر شهر، گفت: مدیریت شهری به منظور رفع این مشکل می‌تواند شهر منطقه بندی کند تا هم بهتر بتواند قوانین تعیین شده را اعمال کند و هم از مناطقی که دارای بافت و نشانه‌های تاریخی هستند، محافظت کند.

کد خبر 504925

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران سيما و منظر سیما و منظر شهری مدیریت شهری شهر اصلاح قوانین شهرداری بافت تاریخی ساماندهي شهري پیرایش شهری بافت شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سیما و منظر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۳۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موعود شمخانی کیست؟

به گزارش «تابناک»، بر اساس اخبار مطرح اتهام مطرح شده علیه موعود شمخانی مربوط به مسائل منطقه آزاد است. 

در سال ۱۳۹۴، موعود شمخانی، به سمت معاون فنی و امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد اروند منصوب شد. پس از وقوع حادثه ریزش ساختمان متروپل در آبادان در سال ۱۴۰۱، شایعاتی درباره همکاری وی با حسین عبدالباقی، مالک این ساختمان مطرح شده بود. 

روز دوشنبه دوم خرداد ماه ۱۴۰۱، ساعت ۳۰:۱۲، حدود چهل درصد از ساختمان شماره (۲)، که جزء ساختمان‌های دوگانه به نام "متروپل" در خیابان امیری (امیر کبیر) آبادان قرار داشت، فرو ریخت. طبق آمار رسمی، متأسفانه در این حادثه ۴۳ نفر جان خود را از دست داده و تعدادی دیگر زخمی شده‌اند.

 خبرگزاری برنا خبر بازداشت موعود شمخانی معاون فنی سابق سازمان منطقه آزاد اروند و برادرزاده علی شمخانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی را تایید کرد و  در این باره نوشت: وی به اتهام دریافت رشوه و فساد مالی در آبادان بازداشت شده است.

موعود شمخانی در سال ۱۳۹۴ به سمت معاون فنی و امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد اروند منصوب شده بود.

دیگر خبرها

  • موعود شمخانی کیست؟
  • پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی مرمت ساختمان ساعت
  • اجرای نوبت‌بندی مخازن آبی برای تأمین آب کشتزارهای مازندران
  • سانفرانسیسکو؛ پیشرو در بازیافت آب
  • رفع نقاط حادثه‌خیز راه‌های زنجان اعتبار ویژه می‌خواهد
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • اصلاح روشنایی میادین و مثلثی‌های شهر تاریخی یزد
  • ۵۴۳ میلیون دلار، ارزش خدمات باغ ملی گیاه شناسی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود