Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس فراکسیون راهبردی مجلس از ارائه طرح هوشمندسازی در قوانین ساختمان به وزیر راه و شهرسازی و نیز ارائه پیشنهاداتی به وزیر آموزش و پرورش در حوزه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش کشور خبر داد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا میر تاج الدینی در نشستی که با حضور غلامحسین رضوانی، مجتبی رضاخواه، رجب رحمانی اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی و نیز نمایندگان هیات مدیره نظام صنفی ایران، سندیکای تولیدکنندگان مخابرات، هیئت مدیره همراه اول و ایرانسل، مخابرات ایران و جمعی از مدیران کسب و کارهای دیجیتال، بانک مرکزی، وزارت صنعت معدن و تجارت و نیز مدیران اپراتورهای پستی و دفاتر پیشخوان برگزار شد، اظهار داشت: با تشکیل کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات ارتباط مستقیم و مستمر مجلس با فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در حال انجام است و امیدوار هستیم بتوانیم آثار آن را در قوانین حاکم و نیز بودجه سال 1401 ببینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به جلسات برگزار شده تا کنون یک طرح به وزارت راه و شهرسازی و نیز طرح های مختلفی به وزارت آموزش و پرورش ارائه شده است که طرح ارائه شده به وزارت راه و شهرسازی با توجه به مقوله نهضت ملی مسکن و نیز پیشنهادات ارائه شده به وزارت آموزش و پرورش با توجه به اهمیت فضای مجازی برای دانش آموزان بود.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی تاکید کرد: در تلاش هستیم تا طرح ها و موضوعات مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به مجلس شورای اسلامی ارائه شود و در راستای حل مشکلات آن گام برداریم.

سهیل یحیی زاده، رییس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره ضرورت توسعه فناوری اطلاعات و نیز توجه به نقاط ضعف موجود در بخش آنتن موبایل و خدمات اینترنتی در برخی ساختمان ها و نیز ساختمان هایی که قرار است ساخته شود، عنوان کرد: این طرح تحت عنوان هوشمندسازی در قوانین ساختمان به وزیر راه و شهرسازی ارائه شد.

وی ادامه داد: همچنین پیشنهادات ارائه شده به وزیر آموزش و پرورش نیز در رابطه با فضای مجازی، توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه آموزش و پرورش کشور و نیز ایجاد ساختار معاونت فناوری اطلاعات و فضای مجازی در آموزش و پرورش در راستای رفع نیاز جمعیت بالای دانش آموزان ایرانی بود.

یحیی زاده با اشاره به اینکه یکی دیگر از مسائل مهم مورد بحث در کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی، درخواست استفساریه در خصوص ابهام در تبصره 6 قانون بودجه 1400 است، گفت: طرح قانون دفاتر پیشخوان که در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است، پیشنهاد جهت همکاری با مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح حمایت از کاربران فضای مجازی و نیز ارائه پیشنهاد جهت همکاری با مرکر پژوهش ها در زمینه پروژه فرکانس های صدا و سیما از دیگر مسائل مهمی است که از سوی فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی مورد توجه قرار گرفته است تا در راستای حل چالش های موجود حرکت کنیم.

به گفته ، رییس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی در رابطه با طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی قرار است نظرات دولت از سوی مرکز پژوهش های مجلس در طرح اصلاح و اعمال شود و کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس نیز نظر فعالان بخش بخش خصوصی را به منظور تکمیل طرح به مرکز پژوهش ها ارائه کند.

وی با بیان اینکه بانکداری باز، مقوله جداگانه ای از حوزه پرداخت و مربوط به مباحث بانکی است، خاطرنشان کرد: در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته خدمات بانکی باید از طریق شرکت های فیتنک توسعه پیدا کنند و قرار بر این شد تا دستورالعمل های مربوطه با کمک بانک مرکزی تهیه شود تا مناطق محروم نیز بتوانند همانند مناطق توسعه یافته از خدمات بانکداری استفاده کرده و با توجه به اشتغالزایی ایجاد شده، حوزه فینتک ها نیز امکان توسعه داشته باشند.

مجتبی رضاخواه، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به درخواست استفساریه در خصوص ابهام تبصره 6 قانون بودجه 1400، بیان کرد: افزایش حق سهم دولت از اپراتورها در وهله اول با محوریت اپراتورهای سیار مدنظر قرار گرفت اما این مسئله محقق نشد.

وی ادامه داد: اگر شرایط به گونه ای باشد که ضرر و زیان جدی وارد شود و شاهد بالا رفتن حق سهم باشیم در حالی که هزینه ها افزایش پیدا نکند،  این دغدغه در بودجه سال 1401 قابل اصلاح است و اگر قرار باشد افزایش هزینه صورت گیرد باید برای تمامی اپراتورها لحاظ شود، در غیر این صورت عادلانه نخواهد بود.

انتهای پیام

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مجلس مجلس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی فناوری اطلاعات و ارتباطات راه و شهرسازی آموزش و پرورش فضای مجازی ارائه شده پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۹۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ توسعه هوش مصنوعی در سال های اخیر با سرعت زیادی انجام شده است و این روزها به کمک این فناوری می توان تقریبا تمام فعالیت های روزانه و حتی برخی از مشاغل که  انجام آن‌ها به صورت دستی زمان زیادی نیاز داشت را در کسری از ثانیه انجام داد. اما این فناوری در کنار تمام فوایدی که دارد در صورت از کنترل خارج شدن یا مورد سوء استفاده گرفتن توسط برخی افراد می‌تواند باعث ایجاد فاجعه شود تا حدی که ایلان ماسک مالک تسلا و اسپیس ایکس این فناوری را خطرناک‌تر از بمب اتمی اعلام کرده است.

همزمان با روند توسعه هوش مصنوعی در جهان کشورها نیز برای حفظ امنیت فضای سایبری خود تصمیم به وضع قوانین خاصی برای هوش مصنوعی گرفتند؛ از آنجایی که اکثر این قوانین در اوایل راه اندازی فناوری هوش مصنوعی تصویب شده بود و با توجه به پیشرفت این فناوری بسیاری از قوانین اثرگذاری لازم را نداشت، برخی از کشورها تصمیم به وضع قوانین جدیدی برای این فناوری گرفتند.

ایتالیا

چند روز پیش بود که دولت ایتالیا اعلام کرد مجازات سوء استفاده از هوش مصنوعی در این کشور سنگین‌تر خواهد شد. بر اساس پیش نویس لایحه قانون جدید این کشور، دولت ایتالیا در حال بررسی برای بالا بردن مجازات جرائم سایبری به خصوص روی هوش مصنوعی است.

در این پیش نویس اعلام شده مجازات‌هایی برای تقلب در بازار با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در نظر گرفته شده و مستقیما اعلام شده از این فناوری برای پولشویی نیز دارای مجازات بسیار سنگینی است. همچنین در لایحه گفته شده جریمه‌هایی برای نقض قانون کپی رایت با کمک هوش مصنوعی تعیین و تا ۳ سال حبس برای مجرمانی که از هوش مصنوعی برای ایجاد دیپ فیک استفاده کنند، مشخص شده است.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا همواره دغدغه مدیریت و کنترل هوش مصنوعی را داشته و چندین بار قوانین به خصوصی را در این زمینه به تصویب رسانده است. به تازگی نیز این اتحادیه قوانین جدیدی را برای کنترل هوش مصنوعی به تصویب رسانده است که شامل شفافیت سیستم‌های هوش مصنوعی، مدیریت هوش مصنوعی پرخطر، محدودیت‌های کاربردی هوش مصنوعی، محدودیت در نظارت بیومتریک و محدودیت در نظارت بیومتریک از جمله بندهای آن است.

اتحادیه اروپا در این قانون به طور مستقیم مشخص کرده که توسعه دهندگان هوش مصنوعی باید اطلاعات واضح از نحوه فعالیت هوش مصنوعی طراحی شده توسط آنان را به اتحادیه اروپا ارائه دهند. علاوه بر این اتحادیه اروپا در قوانین جدید خود لزوم نظارت بیشتر بر نحوه فعالیت هوش مصنوعی را اعلام کرده و برخی از هوش مصنوعی ها را با عنوان پرخطر نام گذاری خواهد کرد که به این ترتیب نظارت بر آن ها چند برابر خواهد شد.

سازمان ملل

نگرانی درباره فناوری هوش مصنوعی به سازمان ملل هم رسده و این سازمان در اوایل فروردین ماه سال جاری قطعنامه‌ای را به تصویب رسانده و محبوبیت این قطعنامه تا حدی بود که سازمان ملل بدون رای گیری آن را به تصویب رساند و 120 کشور عضو سازمان ملل از این قطعنامه حمایت کردند.

بر اساس قطعنامه به تصویب رسیده در سازمان ملل، از کشورهای عضو سازمان ملل و سایر کشورها خواسته شده است که از استفاده ازهوش مصنوعی ناسازگار با قوانین بین‌المللی حقوق بشری خودداری کنند. به‌عبارتی همان حقوق اساسی که افراد در سراسر جهان از آن برخوردار هستند، باید در بخش دیجیتال نیز دنبال و از آن محافظت شود.

انگلستان

انگلیس به طور مستقیم قوانین جدیدی را برای مدیریت هوش مصنوعی به تصویب نرسانده است اما بر اساس اعلام موسسه تحقیقات سیاست عمومی این کشور حدود 11 درصد از وظایف کارکنان انگلستانی توسط هوش مصنوعی انجام می شود و در صورت ادامه استفاده از هوش مصنوعی با همین رویه، احتمال افزایش این رقم تا 60 درصد وجود خواهد داشت و به این ترتیب حدود 8 میلیون شغل در خطر نابودی قرار خواهند گرفت. به این ترتیب دولت انگلستان به طور جدی به دنبال وضع قوانین سختگیرانه ای برای کنترل هوش مصنوعی در کشور خود است.

چین

کشور چین یکی از کشورهای پیشتاز در زمینه تدوین قانون برای هوش مصنوعی بوده و همواره سعی کرده اتس با بروزرسانی قوانین این حوزه قوانین خود را نیز بروز کند. در حال حاضر در کشور چین  هوش مصنوعی مولد، براساس الگوریتم‌هایی که می‌توانند برای تولید محتوای جدید از جمله صوت، کد، تصویر، متن، شبیه‌سازی و ویدیو استفاده شوند، توصیف شده است.

دولت چین معتقد است پیشرفت‌های فناوری در این حوزه می‌تواند نحوه اندیشه مردم درباره تولید محتوا را شدیداً تغییر دهد و برای این صنعت نیز قوانین خاصی را مدنظر خود قرار داده که هنوز به طور رسمی منتشر نشده است اما برخی منتقدان ایم حوزه بر این باورند که قوانین چین بسیار سختگیرانه خواهد بود و در برخی موارد استفاده از هوش مصنوعی خطرناک در این کشور را به طور کامل ممنوع خواهد کرد.

آمریکا

در آمریکا نیز خطرات از کنترل خارج شدن هوش مصنوعی وجود دارد و جینا رایموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده آمریکا و میشل دونلان، وزیر فناوری انگلیس، پس از تعهدات اعلام شده در نشست ایمنی هوش مصنوعی در بلچلی پارک در ماه نوامبر سال گذشته میلادی یادداشت تفاهمی را در واشنگتن امضا کردند تا به طور مشترک آزمایش مدل هوش مصنوعی پیشرفته را توسعه دهند.

دونلان نیز افزود: این نخستین توافق در نوع خود در سراسر جهان است. هوش مصنوعی در حال حاضر یک فناوری خارق‌العاده برای عموم مردم جامعه است و پتانسیل زیادی برای مقابله با برخی از بزرگترین چالش‌های جهان دارد، اما به شرطی که بتوانیم این خطرات را کنترل کنیم.

انگلیس و ایالات متحده قصد دارند حداقل یک تمرین آزمایشی مشترک را بر روی یک مدل در دسترس عموم انجام دهند و در حال بررسی تبادل پرسنل بین مؤسسه‌ها هستند. هر دو در تلاشند تا مشارکت‌های مشابهی با سایر کشور‌ها برای ارتقای ایمنی هوش مصنوعی توسعه دهند.

کلام پایانی

به طور کلی تمام کشورهای جهان از خطرات هوش مصنوعی اطلاع دارند و تقریبا تمام آن ها در این حوزه قانون گذاری کرده‌اند ای خداقل با تصویب لایحه هایی تا زمان تصویب قانون این فناوری را تحت کنترل قرار داده‌اند؛ اما در کشور ما تاکنون مصوبه یا قانونی منتشر نشده است و مشخص نیست متولیان این حوزه یعنی شورای عالی فضای مجازی چه زمانی قصد ورود و مدیریت توسعه این فناوری را خواهد داشت.

بسیاری از منتقدان بر این باور هستند که هوش مصنوعی مانند اینترنت و شبکه های اجتماعی نیست که بتوان پس از گستردگی استفاده در میان کاربران روی آن مدیریت داشت و باید پیش از همه گیر شدن استفاده از آن وضعیت این فناوری را مشخص کرد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد
  • ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد
  • مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری
  • هوشمندسازی حداکثری و عدم ارجاع پرونده‌های ناقص
  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • هوشمندسازی خدمات حوزه مشاوره و سلامت دانشجویی با به‌کارگیری هوش مصنوعی
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی