Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، علی نصیری رئیس پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در جلسه هم‌اندیشی روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی اظهار داشت: در سالروز حادثه زلزله بم قرار داریم و نباید همه موضوعات ما در قالب نمادها شکل گیرد و باید خلاصه برنامه‌ها در قالب اقدامات عملیاتی رقم زده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به نصب شتاب‌نگار و تجهیزات تخصصی در شهر تهران جهت پیشگیری از خسارات ناشی از حوادث گفت: حمایت‌ها و اقدامات در این زمینه باید ادامه یابد و تکمیل شود اینکه بتوانیم 10 تا 15 ثانیه قبل از وقوع حادثه متوجه آن شویم در کاهش خسارات احتمالی بسیار حائز اهمیت است.

وی گفت:‌در این مدت می‌توان برنامه‌هایی اجرا کرد تا اتوماتیک به طور مثال شیر گازها بسته شود و قطارهای در حال حرکت از حرکت بایستند و یا در ایستگاه‌های آتش‌نشانی باز شود.

رئیس پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه زلزله در کمین تهران است گفت:‌نباید خیال‌پردازی کنیم و باید اقدامات و برنامه‌های لازم صورت گیرد تا بتوان هر چه بهتر در مقابل این حوادث عمل کرد. قطعا پس از زلزله بم توجه به آئین‌نامه‌های ساخت و ساز بهتر شد و در این راستا شاهد ارتقاء‌ بودیم.

نصیری تصریح کرد: باید به سمت بهبود شرایط و مقابله با حوادث عمل کنیم و پیشگیری‌ها را داشته باشیم نباید به اسم اینکه مخاطرات طبیعی همیشه است و وجود دارد تصمیم قضا و قدر شویم البته قضیه بحران متفاوت است و به نظرم بحران مسأله‌ای انسا‌ن‌ساز محسوب می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت توجه به ایمنی سازه‌ها در شهر گفت: مردم در کنار مسأله ایمنی باید آموزش‌های لازم را فرا گیرند و آموزش‌های درست به آنها داده شود وقتی زلزله می‌آید همه باید بدانند که آن لحظه پناه بردن و نه دویدن است و قطعا همه شهروندان باید جاهای امن خانه‌هایشان را بشناسند و آموزش‌های شبکه‌ای محلی نیز توسعه یابد.

رئیس پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه کرد: مدیریت بحران به طور کلی 4 مرحله دارد که دو مرحله آن مربوط به قبل از حادثه و دو مورد مربوط به بعد از حادثه است همچنین ناگفته نماند که مدیریت ریسک و خطر اگر مورد توجه قرار گرفته شود نیاز به مدیریت بحران هم کمتر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ساختمان‌های مشابه پلاسکو و سینا اطهر در تهران زیاد وجود دارد گفت:‌محدودیت‌های قانونی باید مورد توجه قرار گیرد و رفع شود و مطالبه‌گری برای ایمن‌سازی نیز مدنظر باشد.

رئیس پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تصریح کرد: متأسفانه برخی قوانین قدیمی و برای قبل از انقلاب است و به عبارتی قوانین مربوط به ایمنی ساختمان‌ها امروزه چندان با شهرسازی کنونی تناسب ندارد.

نصیری تأکید کرد:‌بحث شناسنامه ساختمان‌ها باید جدی‌تر مورد توجه قرار گیرد و مسأله کمبود بیمارستان‌های ایمن هم برطرف شود.

وی تصریح کرد:‌اکثر بیمارستان‌های تهران در مناطق 2، 3 و 6 قرار گرفته و برخی مناطق که جمعیت‌شان در حد یک استان است به سختی یک بیمارستان دارند. همچنین به نظر می‌رسد ساخت بیمارستان‌ها بیشتر بر اساس محل سکونت پزشکان بوده و نه دسترسی برای شهروندان لذا این مشکلات هم باید برطرف شود.

رئیس پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: همچنین حداقل باید برای یک میلیون نفر در شرایط بحران در شهر تهران سکونت ایجاد کرد و برای سه میلیون نفر هم در حاشیه و اطراف تهران که ما در شهرداری در تلاش هستیم اقدامات لازم را انجام دهیم.

همچنین مهدی هدایت شهردار منطقه 19 تهران در این مراسم گفت: این منطقه با چالش‌ها و مشکلات فراوانی مواجه است از جمله بافت فرسوده و ریزدانگی و مسائل مرتبط با ایمنی ساختمان‌ها که ما در مدیریت شهری جدید این مسأله را مورد توجه جدی قرار داده‌ایم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های منطقه 19 تهران جهت تبدیل به یک منطقه‌ فرامنطقه‌ای برای اسکان شهروندان گفت:‌ما آمادگی لازم را جهت تحقق این مسأله با دستگاه‌های مربوطه داریم و به نظرم باید ظرفیت‌های جدیدی برای مدیریت بحران در شهر تهران ایجاد کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله مدیریت بحران ایمنی رئیس پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ساختمان ها مورد توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۳۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: ضرورت دارد در هر یک از دستگاه‌های اجرای استان بخش مدیریت بحران ایجاد شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، علیرضا عباس‌زاده امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت _در ستاد مدیریت بحران استان اظهار کرد: در هر دستگاه اجرایی باید بخشی برای مدیریت بحران وجود داشته باشد تا در زمان وقوع بحران با هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی و بسیج امکانات در کوتاه مدت بتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم و بحران را مهار کنیم.

وی با اشاره به تخلیه به‌موقع روستای نوده شهرستان زیرکوه و انتقال اهالی به دلیل شکسته شدن سد، افزود: با توجه به اینکه خسارت وارده از سیل به بخش کشاورزی شهرستان زیرکوه زیاد است، باید با تشکیل تیم‌های تخصصی و بررسی‌های لازم در این خصوص، میزان خسارات وارده مشخص شود.

معاون استاندار خراسان‌جنوبی گفت: با توجه به احتمال بارش باران در روزهای آینده، لازم است با هدف جلوگیری از بحران، نسبت به تخلیه سدهای خاکی که پر آب شده‌اند، اقدام شود.

وی با اشاره به خسارت‌های وارده به راه‌های عشایری تأکید کرد: ایل راه‌ها باید به شکل ویژه دیده شوند.

علی آخوندی، مدیرکل مدیریت بحران استان خراسان جنوبی هم در ادامه گفت: با توجه به خسارت‌های وارده به قنوات شهرستان زیرکوه باید آب مورد نیاز مردم از طریق لوله‌کشی از مادر چاه‌ها تأمین شود.

وی افزود: ۱۸۹ سد خاکی بدون متولی در استان داریم که تاکنون برای مدیریت آنها اعتبار مورد نیاز اختصاص پیدا نکرده است.

نیاز به تداوم کمک‌رسانی دستگاه‌ها برای رفع مشکلات مناطق تحت تأثیر سیل

محمدرضا غیرتی، فرماندار زیرکوه هم در این جلسه گفت: در شروع کار همه دستگاه‌های اجرایی برای تأمین ماشین‌آلات مورد نیاز اعلام آمادگی کردند که جای تقدیر دارد.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط اضطراری شهرستان، نیاز است تا زمان اعلام وضعیت سفید همه دستگاه‌ها پای کار باشند و امدادرسانی‌ها تداوم داشته باشد.

فرماندار شهرستان زیرکوه افزود: ارتش با تجهیزات به کمک مردم آمد و ماشین‌آلات راهداری هم در شهرستان زیرکوه مستقر هستند.

وی متذکر شد: با توجه به حجم خسارت‌های وارده به دو حوزه راه و کشاورزی، بیشترین نیاز تأمین تجهیزات برای بازسازی هم مربوط به همین دو حوزه است.

غیرتی با اشاره به وجود چند بند خاکی خطرساز در شهرستان گفت: انتظار می‌رود برای ترمیم این بندهای خاکی اقدام فوری انجام شود تا در بارندگی‌های بعدی روستاهای پایین دست دچار مشکل نشوند.

وی تأکید کرد: با عزیمت تیم ارزیابی مشترک آب منطقه‌ای و منابع طبیعی به شهرستان، وضعیت بندهای خاکی بررسیو نسبت به مقاوم سازی آنها اقدام شود.

کد خبر 748737

دیگر خبرها

  • ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است
  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟
  • رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند